fredag 25 oktober 2013

Kontraproduktivitet

Jag finner min valp ganska så kontraproduktiv när det gäller många olika saker. Som exempel så får hon bara komma ut ur hundrummet på jobbet om hon har minst en tass i golvet. Annars hålls grinden stängd. Tills en tass befinner sig i kontakt med golvet som sagt. Detta kanske låter som en ganska så enkel uppgift. Det är det inte. Inte om man är en Snigel som ägnar all sin vakna tid åt att hänga i luften. Alltså får hon vänta, och vänta, och vänta. Innan hon får komma ut ur rummet. Kontraproduktivt skulle jag vilja säga.

Något annat kontraproduktivt är hennes paniska poopövningar. Inte som den gången när hon fick panik hemma på köksgolvet över förseningen i poopmumserier. Inte som den gången. Nej, utomhus utövar hon e annan form av panisk poopaktivitet. Det är nämligen så att Snigel grips av fullständig panik om själva poopandet tar mer än tre komma fyrtiotre sekunder. Fullständig panik. Hon far runt som en vilde och kastar sig runt runt i kopplet. Tilläggas bör att hon i detta skede är halvfärdig i sitt ärende. Poopet har precis sett dagens ljus och en normal hund skulle i detta läge invänta att tyngdkraften gör sitt jobb. Snigel har inte tid att vänta utan fortsätter fara runt som en vilde i hopp om att kunna springa ifrån det. När hon väl inser att det inte fungerar gör hon något mycket kontraproduktivt. Hon sätter sig. Ett riktigt tungt sättande. Kontraproduktivt skulle jag vilja säga. Mycket kontraproduktivt.

Något som här kanske är på sin plats är att förklara att matte inte har någon speciell fascination för vare sig ettan eller tvåan, även om det kanske ter sig så med tanke på antalet blogginlägg som behandlar dessa prekära ämnen. Det är helt enkelt så det blir när man skaffar en valp. Eller en bebis. Vilket som. Man hamnar liksom så att säga mitt i skiten vare sig man vill eller inte och det är ingen hemlighet att det blir en viktig, om än oönskad, ingrediens i ens vardag som man ibland (eller ganska så ofta) behöver både vädra och ventilera.  Bara så att ni vet.

Snigel förväntas växa upp och bli stor någonstans lagom till julen 2015. Därefter någonstans hoppas jag att vi alla slipper inlägg av denna sort. Så det är bara att härda ut och heja på rumsrenheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar