onsdag 14 mars 2012

Luddelek!

Glömt lägga upp det här klippet på Ludde & Önska - de lekte så fint tillsammans... Den fjädrade tigern är helt uppenbarligen inte bara världens bästa illerleksak...

Mera pyssel

Det blev lite tyg över så jag pysslade vidare

Tasshandukar samt en "doggybag" i samma tyg som halsbandet & Y-selen





Pyssel!

Igår gav jag mig på att sy ett halsband till Önska, och av bara farten blev det även två selar.

Jag vet jag vet.. hon skulle ha rött som sin färg.. men det är uppenbarligen svårt att ta ränderna ur en tiger... så jag kunde inte låta bli att sy i rosa...

Önskas Whippetliknande kroppstyp gör det nästan omöjligt att hitta en sele som sitter riktigt bra... och ännu svårare att sy en! Vet inte hur många gånge rjag har fått göra om. Den Chockrosa H-selen sitter perfekt... den andra selen sitter bra när man har henne i koppel.... annars ser den mer ut som en stödkrage ;) 














fredag 9 mars 2012

Skäms!

Mycket spännande saker man kan göra under reklamen på Tv... bland annat träna in "skäms" på fröken loppalus! Se video nedan

I övrigt har jag fått poäng i matstriden! Önska har idag ätit 3 hela måltider! Gjorde som jag beskrev igår, och det funkade! Sista målet räckte det med att hon satte sig fint och sedan slängde hon sig över maten! Win!

http://www.youtube.com/watch?v=ydv3xama0-o&feature=youtube_gdata

torsdag 8 mars 2012

Lekutveckling & hungerstrejk!

Framsteg!

Både vad gäller matkrånglandet och lekandet!

Har sedan hon kom hem försökt få henne intresserad av att kampa med leksaker men hon har aldrig blivit riktigt intresserad. Antingen har hon ogillat leksaken eller så har hon helt enkelt varit mer intresserad av mig. Utomhus har hon inte visat något som helst intresse för någon leksak.. inte ens favorit Bankan

Men så i förrgår kom framsteget! Jag åkte till slöjddetaljer och spenderade den enorma ..hos host..summan av 25 kronor på fårskinn och moccaspill och knöt därmed ihop en egen leksak. Vips så hade jag en "kamphund"! Önska är som tokig i den nya leksaken och kan kampa med den och mig i evigheter oavsett vart vi befinner oss. På promenader blir hon helgalen om jag tar fram den och det funkar nästan lika bra som godis som belöning. Hon till och med bar den ca 200 meter genom skogen igår. Så ja.. den nya fulfårkamptrasan är en succée!

På matfronten tog jag ram det tunga artilleriet igår efter att damen konskevent vägrat ALLT som serverades i skål. Testade att hälla lite laktosfri mjölk på några bitar foder, eftersom de flesta djur inte kan motstå mjölkprodukter men inte det minsta intresse visades. Så igår plockade jag bort vartenda ben och godsak som låg framme här hemma (en mindre ica kasse för den som undrar.. och det var bara de som hon redan tuggat på... ja. jag vet jag ska söka hjälp!).  En mycket hungrig dam gick runt och lyckades hitta undangömda äckelben på de mest konstiga ställen, som jag konsekvent plockade bort.

I morse serverade jag lite snabbt uppstekt Vom og Hundemat (ja, lite vek får jag vara!) vilket ratades totalt... oväntat. Så hon förblev matlös. Efter lunch gick vi på en skogstur och då tog jag med mig maten och gissa vem som glatt åt så fort hon fick ett "klick"?
Resten av dagen fortsatte såklart i matvägrans tecken. Från båda håll.

Men så nu ikväll så testade jag att ge det som belöning vid träning och slurp sa det... för första gången på en dryg månad åt hon rå VoH. Visserligen från min hand, så jag tog fram en tallrik och ställde på golvet där jag lade en kladdig bit varje gång hon fick belöning. Och det funkade! Hon slickade rent tallriken varje gång. För att testa satte jag vid ett tillfälle ner hela skålen på golvet för att ge henne en "jackpott". Vad gör damen? Går genast därifrån och lägger sig i en korg.

Efter ett par minuter var hon på G igen, och tog glatt mat från tallriken. Men inte om jag lade upp hela portionen på en gång.

Etologi hjälp tack! Kan det verkligen vara så att hon helt enkelt inte vill ha en hel portion på en gång, för att hon vill träna och belönas istället, för att hon utvecklat nån typ av aversion mot måltider, själva skålen är hon inte rädd för.. det har jag redan testat. Men vad sjutton är det som orsakar detta beteende? Nästa omgång tänker jag lägga upp en hel portion på tallriken ändå, och ställa ner vid "klick" och ta bort den efter att hon slickat/ätit lite.. och sedan upprepa allt eftersom för att successivt fasa ut det här med träning/belöning i kombination med måltiden. Det är åtminstone planen, men vad vet jag... imorgon kanske hon tvärvägrar igen, eller helt enkelt kastar sig över maten.

Just nu känns det som att vi leker "chicken race" med maten jag och lilla fröken Lus!


tisdag 6 mars 2012

Hornborgarsjön

När man bott i Skara i snart 4 år är det lite pinsamt att man bara har varit där en enda gång. Dags för skärpning! Jag och Önska gav oss ut på utflykt och har nu noga inspekterat och godkänt pippibirdisarnas kommande häckningplatser!

På eftermiddagen gav vi oss ut på sightseeing av landsbygden med Anna. Fika paus på ett vackert fält i solen samt ett kort viltspår ute i skogen.

100% inkallning hade vi hela dagen! Bästa Loppa Lus!