fredag 2 mars 2012

Nu igen!

Ja, nu blev det så där mycket igen! Fast den här gången har vi inte spenderat alla dagar hos veterinären. Endast ett besök sedan sist för vaccination samt kontroll av fröken lökens lungor. Röntgenbilderna visade på klar förbättring, och den nye veterinären trodde att hon kunde klara sig bra med sin tå - utan åtgärd. Möjligtvis får hon problem i framtiden men då är det bara att amputera då. Så nu får loppan äntligen vara valp på riktigt och hur yxtokig (nästan) hon vill!

I helgen var vi på illerutställning i Norge och självklart fick Önska följa med! Hon skötte sig exemplariskt hela helgen. Fullkomligt överlycklig av att ha så många människor och illrar runt sig och jag tror hon lyckades charma de flesta. Inga som helsta bekymmer över att matte inte hade så mycket tid med henne, så länge någon annan pratade med henne var livet toppen. Hon kutade runt i lokalen och lekte, utforskade och pratade med alla på fredag och lördagkväll, när hon sedan blev trött gick hon helt enkelt och lade sig i sin puff och sov. INte det minsta orolig. Lite ynklig blev hon däremot stundvis under själva utställningen eftersom hon satt kopplad bakom min monter och ibland blev alldeles ensam, men det gick snabbt över så fort någon gav henne lite uppmärksamhet.

Världens bästa utställningshund!

Idag har vi varit på långpromenad i Kinnekulle med 6 hundar och 5 mattar i det underbara vädret. Premiär för korvgrillning och mys i solen! Önska skötte sig utmärkt och har blivit så duktig på att lyssna och ta kontakt med mig trotts alla "störande" moment i omgivningen. Hon har däremot börjat dra mer i kopplet, med tanke på hur liten hon är är det självklart inte speciellt jobbigt men jag vill ändå inte ha en dragig hund, så vi jobbar helt enkelt på det!

Loppan är även äntligen anmäld till valpkurs och vi börjar den 11 mars! Ska bli riktigt kul och jag hoppas att det kanske kan finnas någon hund i Önskas storlek som hon äntligen kan få leka med. Ser även fram emot att få börja träna ordentligt med henne, speciellt på inkallning - något jag verkligen vill ha 110% av! Även om hon har blivit oerhört mycket bättre bara under/efter Norge helgen.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar